LEAP’in Dil Öğrenimi Alanındaki Faaliyetleri

LEAP olarak “Sosyal Uyum Aracı Olarak Türkçe ve İngilizce Dil Öğrenme Programı” projesi kapsamında Samsun, Ankara, Mardin ve Şanlıurfa’daki yerel ve de mülteci topluluklardan kadın, genç ve çocuklara yönelik Türkçe ve İngilizce Dil Eğitimleri vermeye devam ediyoruz.

RET International partnerliğinde; yerel kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının da işbirliği ile hayata geçirdiğimiz dil eğitimi programları ile her iki topluluk arasındaki iletişimi kuvvetlendirmek ve bu sayede sağlıklı bir sosyal uyum sürecini desteklemek projemizin temel hedefidir.

Proje ile Türkiye’de yaşayan gençlerin İngilizce ve Türkçe dil becerilerini geliştirmelerini sağlamak ve bu sayede istihdam edilebilirliklerini artırmayı amaçlıyor; verdiğimiz dil eğitimlerinde LIELA’nın yenilikçi ve eğlenceli metot ve yöntemlerini kullanıyoruz.

Samsun’daki yerel partnerlerimizden biri olan bir lisede İngilizce Dil Kurslarına katılan gençlerden biri, “İngilizce’yi oyun oynayarak öğrenmekten çok keyif alıyorum. Bu sayede öğrendiğimiz yeni kelimeleri aklımızda daha iyi tutabiliyor, daha kolay öğreniyoruz. Öğretmenimiz sınıf içerisinde bizlere özgürce hareket etme fırsatı sunuyor. LEAP’in dil kurslarındayken kendimi mutlu ve başarılı hissediyorum”

Okul müdürü ise, LEAP’in dil eğitim yöntemlerinin ilham verici ve etkili olduğunu belirtti. “Dersler sırasında öğretmenin proaktif yaklaşımları ve etkili iletişimi, öğrencilerle arasındaki bağı güçlendiriyor. Öğrencilerin öğretmenlerine güven duymalarını sağlıyor ve aynı zamanda daha rahat geri bildirimde bulunmalarına yardımcı oluyor. Tabi bu şekilde başarı da artıyor. Emekleriniz için teşekkür ederiz.”

LEAP’s Actions in Language Training

En son yazılarımıza göz atın!
Check out the latest articles!

Leave a Reply

Discover more from LEAP - Kalkınmada Lokal Eğitici Aktif Partnerlikler

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading