Dünya Mülteciler Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

LEAP, 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü kapsamında Türkiye’nin farklı noktalarında çeşitli aktiviteler düzenledi. Dünya Mülteciler Günü’nün bu yılki sloganı BMMYK (UNHCR) tarafından “Kim, nerede, ne zaman olursa olsun! Herkesin güvenliğe erişim hakkı vardır (Whoever. Wherever. Whenever. Everyone has the right to seek safety).” olarak belirlendi. Bu kapsamda; güvenliğe erişim hakkının, birlikteliğin ve dayanışmanın önemini vurgulamak adına Samsun, Mardin ve Şanlıurfa’da düzenlenen faaliyetlere Türkiyeli ve mülteci birçok kişi katılım sağladı.

İki Sınıf Bir Arada
Maskeli Balo
Dünya Mülteci Günü Pikniği

20 Haziran Dünya Mülteciler Günü kapsamında Leap Natural Kadın Kooperatifimiz öncülüğünde Mardin Kamor Parkı’nda düzenlenen piknik, Suriyeli, Iraklı ve yerel kadınların farklı kültürlerini aynı sofrada paylaşmalarına imkân tanıdı. Mülteci ve yerel kadınlar arasındaki sosyal uyumun güvenli, canlı ve eğlenceli bir ortam ile teşvik edildiği etkinlik, katılımcıların kâğıtlara yazdıkları dilekleri dilek ağacına asmalarıyla son buldu.

Hepimiz Aynı Dünya’nın İnsanlarıyız

LEAP’in Şanlıurfa’daki merkezinde bir araya gelen Türkiyeli ve Suriyeli katılımcılar 4 ayrı grup halinde Dünya’nın dört farklı bölümünü çizip bir araya getirmiştir. Günün anlam ve önemine dair ortak fikirlerini belirten katılımcılar şunları söyledi: “Her ne kadar farklı ülkelerden bir araya gelirsek gelelim, hepimiz aynı Dünya’da yaşıyoruz! Aynı Dünya’nın insanları olarak hepimiz eşit hak ve hürriyetlere sahibiz. Bu sebeple diyoruz ki: Kim olursa olsun! Ne zaman olursa olsun! Nerede olursa olsun! Herkesin güvenli bir yaşama erişim hakkı vardır!”.

Gelecekteki Bana Mektup

Dünya Mülteciler Günü kapsamında LEAP’in Samsun’daki merkezinde ise “Gelecekteki Bana Mektup” isimli etkinlik ile katılımcılar hayallerini yazdıkları kâğıtları birer kavanoza koydu ve süsledikleri kavanozları mühürledi. Her katılımcı kendi kavanozunu gelecekte, kendi belirlediği bir tarihte açacak; geçmişteki hayallerinin ne kadarını gerçekleştirdiğini kontrol edecektir. Bu etkinlikteki asıl amaç, hayal kurmanın ve kendini gerçekleştirmenin önemi vurgulamaktı. İnsan ümitsiz ve hayalsiz; daha da önemlisi umutlarını ve hayallerini gerçekleştirme iradesi ve azmi olmadan yaşayamaz. Umarız tüm katılımcıların hayalleri yakın gelecekte gerçekleşir.


LEAP Celebrated World Refugee Day in Türkiye!

Food can bring people together!
En son yazılarımıza göz atın!
Check out the latest articles!

Discover more from LEAP - Kalkınmada Lokal Eğitici Aktif Partnerlikler

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading